Bel voor meer informatie 0543 472 334

WatchDog Mobiel Weer- en Spuitstation met Console

Schrijf de eerste review van dit product

€ 2.669,87
Artikelnummer: ST-3349SSCH
OF

Snel overzicht

WatchDog Mobiel Weer- en Spuitstation met Console, dat gebruikt kan worden op brandweervoertuigen, sproeimachines, schepen, of andere voertuigen die in aanraking kunnen komen met gevaarlijke stoffen waarbij weersomstandigheden van invloed kunnen zijn. Dit product wordt geleverd inclusief de de Sensorunit en de Console voor Mobiele weerstations

WatchDog Mobiel weerstation met Console

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

  • WatchDog Mobiel weerstation met Console
  • WatchDog Mobiel Weer- en Spuitstation in het veld
  • WatchDog Mobiel Weer- en Spuitstation op de weg
  • WatchDog Mobiel Weer- en Spuitstation op de weg

Details

Het WatchDog mobiele weerstation is een ideale manier om bij het spuiten van pesticiden de "drift" door wind te monitoren. Dit is van toenemend belang voor bedrijven die pesticiden aanbrengen / spuiten i.v.m. wet en regelgeving, veiligheid en effectiviteit van de pesticiden in relatie tot de weersomstandigheden. Het WatchDog Mobiele weerstation heeft de afmetingen van een Coca Cola blikje en kan hierdoor op vrijwel ieder voertuig geplaatst worden.

Standaard beschikt het mobiele weerstation over de volgende sensoren: Luchttemperatuur, luchtvochtigheid, dauwpunt, gevoelstemperatuur, luchtdruk (barometer), en ogenschijnlijke windrichting en snelheid. Het weerstation is door zijn UV licht bestendige, waterdichte behuizing die bestand is tegen chemicaliën te gebruiken onder alle omstandigheden. De betrouwbaarheid is verbeterd door geen gebruik te maken van bewegende delen, de traditionele windvaan en cups zijn vervangen door ultrasone transducers.

Het Watchdog mobiele weerstation is meer dan alleen een compact en capabel weerstation. Al rijdend gebruikt het weerstation zijn interne kompas en GPS systeem om de waarden van de windsensor te corrigeren met de snelheid en richting van het voertuig waarop het gemonteerd zit. Hierdoor worden de echte windsnelheid en richting al rijdend weergegeven. De huidige waarden worden weergegeven: windsnelheid en richting, temperatuur, vochtigheid, luchtdruk, en GPS parameters (snelheid en richting van het voertuig, huidige positie en sterkte van het satelliet signaal). Log continue de weersomstandigheden / parameters met een interval die door uzelf in te stellen is, of druk op de “snapshot” knop, om de huidige omstandigheden op te slaan.

Sensoren op het WatchDog mobiele weerstation:
• Ogenschijnlijke Windrichting en snelheid
• GPS: richting en snelheid
• Werkelijke windrichting en snelheid (berekend)
• Luchttemperatuur
• Relatieve Luchtvochtigheid
• Dauw Punt (berekend)
• Luchtdruk (barometer)

De Sensorunit is magnetisch en kan op elk voertuig geplaatst worden. De console heeft een ingebouwde datalogger en CD met software.

Extra informatie

Art. nummer ST-3349SSCH
Voeding 9 tot 40 VDC, stroomverbruik < 70mA
Software meegeleverd
Geheugen Capaciteit datalogger in console
Windsnelheid 0 tot 145 km/h (resolutie 0.2 km/h) ± 5% (> 19 km/h, anders 10%)
Windrichting ± 5° (at 6 tot 18 km/h), ± 2° (> 19 km/h)
Luchttemperatuur -40°C tot 55°C (± 1°C bij windsnelheid > 7.4 km/h)
Dauwpunt nvt
Luchtvochtigheid 10% tot 95% (± 4% bij windsnelheid > 7.4 km/h)
Regen Sensor nvt
Licht sensor nvt
Evapotranspiratie nvt
Aantal vrije Poorten nvt

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.