Bel voor meer informatie 0543 472 334

MeteoData Module Gewasbescherming

Schrijf de eerste review van dit product

€ 235,52
Artikelnummer: STD-9720
OF

Snel overzicht

MeteoData Module Gewasbescherming


Met de module gewasbescherming kunt u op Basis van metingen met het weerstation in uw veld of boomgaard een voorspelling krijgen van de ziektedruk voor de komende 24 uur en/of de komende 5 dagen. Daarnaast wordt aangegeven welk bestrijdingsmiddel u het best kunt gebruiken en wat het beste Moment is om te spuiten met dit bestrijdingsmiddel.Dit kunt u doen in elk Stadium van de ontwikkeling van de plant. Daarnaast geeft de module gewasbescherming u ook een voorspelling over de verdamping van vocht in de plant en de grond plus een voorspelling over de neerslag in de komende 5 dagen, zodat u weet of u moet irrigeren.

MeteoData Gewasbescherming Spuitadvies

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

  • MeteoData Gewasbescherming weersvoorspelling
  • MeteoData Gewasbescherming infectie risico
  • MeteoData Gewasbescherming bestrijdingsmiddelen
  • MeteoData Gewasbescherming Spuitadvies
  • MeteoData Gewasbescherming verdampingsmodellen

Details

MeteoData Module Gewasbescherming

MeteoData gewasbescherming weersvoorspelling  

MeteoData Module Gewasbescherming - (weersvoorspelling)

Via het Tabblad crop protection komt u bij weather forecast. Hier wordt een weersvoorspelling weergegeven voor de belangrijkste parameters voor het infectie risico behorend bij uw gewas. U kunt de verwachting voor de komende 24 uur of de komende 5 dagen selecteren. Als u kiest voor de komende 5 dagen dan worden voor de betreffende parameters ook de verwachte MIN/MAX waarden per dag aangegeven.

 
MeteoData Gewasbescherming infectie risico  

MeteoData Module Gewasbescherming - (Infectie Risico)

Door het Tabblad Infection risk te selecteren krijgt u een voorspelling van het infectie risico voor de komende 5 dagen met de belangrijkste ziektes voor uw gewas. Het infectie risico wordt uitgedrukt met een cijfer, [1] betekend geen risico, [2] Laag risico, [3] gemiddeld risico, [4] hoog risico, en [5] extreem hoog risico op besmetting. Per ziekte wordt in dit ziekte model voor uw gewas op deze manier een voorspelling gedaan van de ziektedruk voor de komende 5 dagen.

 
MeteoData Gewasbescherming bestrijdingsmiddelen  

MeteoData Module Gewasbescherming - (bestrijdingsmiddelen)

Wanneer u het tabblad Crop Protection klikt komt in het tabblad met geadviseerde bestrijdingsmiddelen. Hier kunt u een keuze maken welk type bestrijdingsmiddel men wil gebruiken Herbicides, Fungicides of Insecticides. Vervolgens wordt in de lijst eronder een aantal bestrijdingsmiddelen van verschillende fabrikanten weergegeven.

   

 

MeteoData Gewasbescherming sproeiadvies  

MeteoData Module Gewasbescherming - (sproeiadvies)

Wanneer u het tabblad spray forecast klikt komt u in het tabblad met een overzicht van de komende 6 dagen met de tijdstippen waarop u het beste kunt sproeien. Bovenin deze lijst staand de dagen vermeld met de betreffende datum, en in de linker kolom de urenverdeling over de dag. Per dag wordt met de kleuren GROEN / GEEL / ORANJE en ROOD aangegeven of de weersomstandigheden geschikt zijn om te spuiten. Bovendien wordt per tijdzone met een letter aangegeven wat de achterligende reden is voor de waarschuwingskleur.

   

 

MeteoData Gewasbescherming verdampingsmodel  

MeteoData Module Gewasbescherming - (verdampingsmodellen)

Wanneer u het tabblad Evaporation Forecast aanklikt, komt u in het tabblad met verdampingsmodellen voor het door u geselecteerde gewas. Voor de komende vijf dagen wordt per dag vermeld hoeveel water er per dag in mm verwacht wordt te verdampen. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen verdamping in het gewas zelf, en verdamping vanuit de grond. Daarnaast wordt ook de verwachte hoeveelheid regen per dag vermeld, hierdoor krijgt u een beter idee van de noodzaak om eventueel te irrigeren.

Extra informatie

Art. nummer STD-9720

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.